Translate

dijous, 10 de gener del 2013

CICLE DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La violència de gènere segueix un cicle que fins que no es talla amb el maltracte es va repetint succesivament ja sigui en ordre o no, però aquestes fases es van repetint, cal saver-ho per si mai t'hi trobes, per si coneixes algú que s'hi troba, o per si tu mateix/a et trobes en aquesta situació.

  • Aquest cicle té tres fases que són les següents:

    1. Fase d’acumulació de tensió:
Apareixen petits episodis de violència
- La víctima minimitza, pensa que pot controlar la situació, assumeix la culpa i demana perdó.Tracta de calmar la situació per tal de que l'agressor no es mostri agressiu evita fer allò que creu que disgusta a la seva parella.La tensió va augmentant i la irritabilitat de l'agressor també sense motiu comprensible per a la víctima.
-  El maltractador pot començar a tenir una actitud més violenta amb insults. Aquest és torna més susceptible i respon amb més agressivitat i hostilitat  i troba motius de conflictes en cada situació.


         2. Fase d’explosió violència (també anomenada esclat)

-  Fase d’incident, agut de maltractament. Apareixen les agressions verbals, psicològiques, físiques, etc.
-  Descàrrega incontrolada i fora de control.
-  La víctima té por de la seva seguretat.

         3. Fase de calma o treva amorosa (també anomenada lluna de mel)  

-  Maltractador es mostra penedit, atribució externa i compensa a la víctima ( ja sigui amb regals, promeses de què no tornarà a passar, etc.).Demana disculpes
La víctima perdona





*Les persones que són maltractes acostumen a pensar en denunciar quan estan en la segona fase ja que és quan hi ha el major esclat de violència i la víctima sent por i decideix posar-hi solució. Aquesta però acostuma a retirar la denuncia quan es troben en la ultima fase ja que la víctima creu que el maltractador esta realment penedit i que tot canviarà, sovint la víctima li concedeix una altra oportunitat creient fermament en les seves promeses. Aquesta fase dificulta que la víctima posi fi a aquesta relació perquè, fins i tot sabent que les agressions poden repetir, en aquest moment veu la "millor cara" del seu agressor i alimenta l'esperança.
Això no és així i es tornen a trobar altre cop en la mateixa situació i les fases és van repetint.
Cal tallar amb els maltractes des de l'arrel si ha passat un cop tornarà a passar!


 

2 comentaris: